Kanada 4: Kingston-Ottawa-Montreal

Kanada 4: Kingston-Ottawa-Montreal

F´låt, f´låt, f´låt för att jag inte bloggat på ett tag (ungefär som om jag går och biktar mig). Uppkopplingarna på hotellen har varit makalöst tröga, har tagit så lång tid att jag hellre valt att uppleva, än att sitta framför datorn.

Bilresan gick vidare från Niagara, till Kingston, Ottawa och Montreal. Och även om vi valde de kanske mest sevärda vägarna var det inte särskilt mycket att se. Ibland till och med tråkigt. Kingston stannade vi i för att övernatta, Ottawa, tja, en huvdstad med ett vackert parlamanet, i övrigt ganska trist. Vi var där en lördagskväll, ändå var det tomt på många gator, och i flera restauranger. Å andra sidan är det enda minustecknen på resan (och kanske uppkopplingarna). Kanada har definitivt gett mersmak. Och Montreal var trevligt.

Trevligt var ordet.

Förväntningarna på Montreal var skyhöga, de flesta vi mött på resan har talat så gott om staden. Där fanns mycket gott att äta, och dricka. Och äta och dricka. Och igen. Men kanske inte så jättemycket att se på. Bästa ”sevärdheten” var Habitat 67, ett fantastiskt bostadskomplex byggt till världsutställningen 1967,  av arkitekten Moshe Safdie.

I Montreal görs (enligt dem själva) också världens godaste bagel. I en ständigt pågående diskussion gnabbas det om vilket bageri som gör det godaste.

Den stora behållningen i Montreal, likasom överallt annars där vi varit, var ändå människorna. Här är Jaques: