4 Road Trips i USA

4 Road Trips i USA


Route 66
Chicago-Los Angeles

Den 350 mil långa sträckan kallas också ”The Mother Road”. Var 1926 en stor angelägenhet då den invigdes eftersom vägen band ihop den oåtkomliga landsbygden med de stora sjöarna i nordöst med drömmar i Kalifornien.

Stanna lite längre i: Tucumcari i New Mexico. Vilda västern på riktigt.


Blues Highway
New Orleans-Chicago

Den väg bluesmusikerna tog sig då industrialiseringen tog över i bomullsindustrin, men inte minst för att Chicago bjöd på ett mer tolerant klimat för svarta. En vägs proppad av musikhistoria.

Stanna lite längre i: Indianola i Mississippi med nyöppnat museum om hemmasonen BB King.


Swedish Trail
Minnesota och Michigan

Ta avstamp i Minneapolis och kör rakt ut i området där många av de 1,2 miljoner utvandrade svenskarna bodde. Naturen är påfallande lik den svenska. Vilhelm Moberg står staty i Chisago.

Stanna lite längre i: Den lilla staden Lindström. Köttbullar på menyn och minnen av Karl-Oskar och Kristina. Också Stillwater är värt ett längre stopp. Full av bokhandlar och vackra Bed & Breakfast.


Atlantic Route
Florida Keys – New York

Nästan 200 mil som kantas av både hav, författarhem (Hemingway), aligatorträsk och några av världens mest omtalade städer.

Stanna lite längre i: Washington DC. Se de vita skinande maktens byggnader, museer i världsklass ligger på rad strax utanför och i stadsdelen Georgetown är bar- och restaurangtätt.

Tags:
, ,