Nobelfestens bästa dam – Camilla Thulin

Nobelfestens bästa dam – Camilla Thulin

Inget är så bildande och inspirerande som att höra experter uttala sig. Camilla Thulin är bäst av dem alla. Igår kväll stod hon på Nobelfesten och engagerade med all sin kunskap och erfarenhet. Hon lyckas ta ner mode på jorden istället för att hänga upp det vid floskler.

Att drottningen och prinsessorna var vackrast av alla tyckte även Camilla, men när hon får välja de vackraste klänningarna letar hon fram tre kvinnor i klassiska långklänningar, långt från hovets kreationer, varav en var inköpt på second-hand (Eva Swartz). Camilla tycker gott och väl att drottningen kan återavända någon av ”300.000-kronors-klänningarna” i klimatkrisens tider och menar att Nobelfesten inte handlar om att sticka ut. ”Man har så mycket annat att tänka på”, säger hon.

Själv var hon klädd i en klänning som var ”50 år gammal”. Jag tycker hon var snyggast av alla. Ödmjukhet, självdistans och humor gör människor lysande.