Tid för tankar

Tid för tankar

Jag dammar. Det är något dubbelt med uppdraget. Å ena sidan ett sånt där måste-göra, å andra sidan avkoppling. Jag klarar att göra två sker samtidigt, därför har jag gjort om min damning till tankestunder. Liksom väntan på apoteket, eller då tunnelbanetåget just har gått och 4 minuter känns oändliga.
Litteratur i all ära, men visst vore nya tankar ett bra alternativ att också ägna sig åt under resan till och från jobbet?

Man kunde få en tanke i spärren eller när man kliver på bussen. I en automat, ungefär som kölappar. En hel redaktion har under natten tagit fram nya ord som ska väcka våra tankar.
Ett ord kunde vara mod, en annan plikt en tredje tro. Man skulle kunna få välja svårighetsgrad och kanske få en tuffare utmaning i dualitet, introspektion och förbehållslös. Vissa dagar har sina givna teman, idag kärlek, såklart, gärna också vänskap.

Kanske skulle tankarna vara kopplade direkt till en politisk händelse eller aktualiteter. På de lapparna kunde det stå fildelning, styrelseuppdrag och dollarkurs. För att göra det ännu roligare kunde man få välja kategori. Musik? Ja då blir orden kanske Miss Li, Bruce Springsteen eller mungiga. Under kategorin Semester fanns orden Badboll, Gotland och New York för att också få drömma sig bortom horisonten en stund.

På Sport-lapparna kunde det stå allt mellan Lidingöloppet och skänkelvikning, och kanske skulle vi kunna märka upp hela tunnelbanevagnar för öppna filosofiska samtal kring vad som händer då vi dör, eller vad som skapar godhet.
När man sedan avslutar sin resa skulle lapparna kunna återvinnas. Vi lägger dem i stora containrar. Sparar alla containrar i ett stor bergrum någonstans tills något av barnen i kungahuset gifter sig .Då används de som konfetti över brudparet. Varsågoda: Hela Stockholms samlade tankar.

Tags:
,