Bland människor som lever sina drömmar

Bland människor som lever sina drömmar

För ett år sedan bestämde jag mig för att låta musiken bli en huvudsyssla, snarare än en bisyssla. Nu har jag börjat studera till ljudtekniker och musikproducent på Studio Blue.

Mina klasskamrater är från 19 år och uppåt, från Sydamerika och Finland, och från Trelleborg till Boden. Musikstilarna allt från hip-hop till heavy metal, däremellan musik jag inte har en susning om vad det är. Det är som att befinna sig i Fame, folk är härligt olika, en del med byxor nere på knäna, andra med balla hattar, somliga tatuerade långt upp på halsen, pearcade och skallar med väldigt mycket hår eller inget alls.

Jag älskar det.

Att dessutom få vara bland människor som lever sina drömmar …  Det är nästan overkligt bra.

Vi har haft pianolektioner och vi har lärt oss koppla MIDI. Om JAG lärt mig det är en helt annan sak, men jag är inte det minsta orolig. Klasskamraterna är oerhört hjälpsamma, vi lär av varandra eftersom vi kommer med så skiftande erfarenheter. Det vi har gemensamt är kärleken till musiken.

Till nästa lektion i inspelningsteknik ska vi ha med oss en MIDI-låt som vi ska göra cover på. Mitt bidrag blir Pump up the jam.

På skolan råder mobilförbud, vi kan inte ens ha dem på ljudlöst eftersom de kan störa elektroniken. Det betyder att koncentrationen är 100-procentig, och det är befriande skönt med så lite mobiler framme. Det betyder också att det blir ganska få bilder här. Desto mer musik.