Laddar för slutet

Laddar för slutet

Nu börjar jag skriva på näst sista kapitlet, möjligtvis nästnäst sista. Sådan vet man aldrig. Det jag vet är att jag laddar för slutet. En vändpunkt sker, en ny riktning, förhoppningsvis lite oväntad. För att sedan mynna ut i ett slut.

Redan för några månader sedan dök slutet upp i mina tankar (under ännu en hundpromenad). Det var klockrent. Smack så satt det där. Men nu gäller det att arbeta sig dit. Ladda läsaren för vad som komma skall.

Träffade en vän häromdagen som sa att hon alltid läser slutet först. Det är det många som göra. (Aldrig jag.)

Läser man slutet på min bok före allt annat kommer man inte förstå hur det slutar. Låter det flummigt?

Ett bra slut i min värld är när läsaren lämnas åt sin egen fantasi, hellre än att skribenten säger  ”så här gick det”. Slut på detta inlägg, typ. Visst låter det trist.

Hellre säga att ett slut är början på något nytt. En fråga har inte alltid ett svar-

 

Tags: