Miljön där man är och miljön där man skriver

Miljön där man är och miljön där man skriver

Min förra bok utspelades delvis längs Route 66, delvis i Trollhättan. Miljöer jag känner till väl. Ett tag, i början av skrivandet, tänkte jag att jag kanske skulle ta mig till USA igen för att pigga upp miljöskildringarna, men efter att berättelsen tagit fart kändes det onödigt.

Det var en viss njutning att i minnet gräva fram miljöerna, titta på bilder och återskapa känslan att vara där.

Nu skriver jag på min andra bok, denna gång utspelas dramat i Thailand. Jag sitter i Trollhättan och skriver och upplever precis samma sak. Njutningen att i tanken få förflytta sig någon annanstans. Jagpersonen Maggan beställde just en spicy papayasalad, och i eftermiddag är det nog dags för en massage på stranden.

Jag inbillar mig att det är bra för kreativiteten att jobba sig fram till miljöerna, snarare än att ha dem framför näsan.

Varför Trollhättan?
Jag är hundvakt åt min bror och svägerska, men inte bara därför. Jag ville byta miljö, bort från vardagen, tvätt, städa lägenhet, räkningar och allt det som känns som måsten runt omkring. Nu är det bara jag och datorn, och tre hundar (en är min) och en katt som ljuvligt sällskap.

Tags: