Hotelltips Bangkok, Köpenhamn, Berlin

Hotelltips Bangkok, Köpenhamn, Berlin

lumpini

En vän mejlar och frågar om hotelltips i Bangkok. Jag bor alltid på Saladang Place. Ett högst ordinärt mellanklasshotell, frukosten okej, inte mer. Men läget. LÄGET! Alldeles intill den stora lungan Lumpini Park (bilden), nära tunnelbana (Silom) och Skytrain. Pool på åttonde våningen, lite som att bada mitt i filmen Bladerunner.

I Köpenhamn bor jag helst på Avenue Hotel ligger i utkanten av city, men nära tunnelbanestation (Forum). Annars på Ibsens, lugnt område men med gångavstånd till Strøget. För den som gärna tar sig en springtur på morgonen är hotellet perfekt, ligger alldeles intill de konstgjorda sjöarna, med bra springrundor. Ett billigare alternativ på boende i Köpenhamn är Sleep-In Heaven.

I Berlin väljer jag ett designhotell, inte för designen, återigen för läget. Inget är så viktigt i stora städer. För att slippa långa dyra energikrävande transporter. Hotell Velvet ligger på Oranienburger Strasse, i Mitte.

Klart smartaste och kanske roligaste sättet att bo i storstad är annars att byta bostad genom Intervac.

Min krönika om det knepiga med att hitta rätt hotell hittar du här.

Tags:
,