Jag skriver bok om tiden med hiv

Jag skriver bok om tiden med hiv

När aids kom till Sverige kallades den nya sjukdomen bögpesten. Aids blir skammens sjukdom, både kända och icke kända personer dör in mystiska ögonsjukdomar och cancer i stället för att nämna sjukdomen vid dess rätta namn. Pojkvänner förvägras närvara på sin älskades begravning, än mindre stå med på begravningsannonsen. En del dör ensamma, förskjutna av sina föräldrar.

I min kommande bok skildrar jag vad som hände under de där åren. Boken, som har arbetstiteln I skuggan av aids, skriver historien från de drabbades perspektiv. Med utgångspunkt i mina minnen och min bekantskapskrets skildrar jag vänner, efterlevande och den svenska HBTQ-communityn som för alltid skulle förändras av det som hände.

Boken ges ut på Weyler förlag. Jag återkommer om exakt utgivningstid.