New Orleans – musiken

New Orleans – musiken

Den allra största anledningen att besöka New Orleans är musiken. I New Orleans är den luften du andas. Man kan planlöst gå ut en kväll och helt enkelt gå dit det låter bäst. Musiken pågår hela tiden, repetitioner, spontana spelningar – från morgon till kväll hörs den i gathörn, på restauranger, klubbar, i affärer, på museum, från bakgårdar och verandor. När som helst kan en parad dyka upp med blås och slagverk, då är det bara att hoppa in i ledet och skaka med det du har. Jazzen dominerar musikscenerna, men så gott som alla musikgenrer går att hitta. Vad du än hör, är musiken präglad av svänget som finns i dixielandjazzen.

Bilden ovan: Little Freddie King, Färgstark blues i dubbel bemärkelse, och i ett rasande
gung. Brukar uppträda på BJ´s Lounge. En upplevelse.

Här finns en specialgjord lista på Spotify där du kan lyssna på musiken som präglar New Orleans.

Guideboken New Orleans – musiken, maten, mystiken.

Tags: