Lira gillar!

Lira gillar!

Att bli recenserad i Lira … wow säger vi, en tidning som håller folkmusiken i varm hand. Att Lira dessutom gillar Broken Beads gör att vi korkar upp ännu en flaska champagne.

Recensionen:

Pauline Ramsby jobbar till vardags som sjuksköterska. Hon har även i tjugo års tid medverkat i ett coverband. Bodil Sjöström är journalist och författare, har skrivit resehandböcker om Thailand, faktaböcker såsom Klimatsmart och romaner såsom Route 66 går till Trollhättan, men även Sjöström har musikalisk bakgrund. Tillsammans kallar de sig Broken Beads och gör nu albumdebut med Homemade.
Homemade består av en blandning egenkomponerade låtar i de närbelägna genrerna country och blues. Gruppen kallar sin musik för americana, vilket givetvis stämmer, även om innehållet är svängigare än mycket annan americana på marknaden. Det finns även lugnare låtar med rejäl själ, som till exempel Down to the river. Men annars svänger det på fint, som i Howlin’ out your name och i skivans allra bästa spår, Uptown. Omslaget är gjort av ingen mindre än Elisabeth Ohlson Wallin. En skiva väl värd att söka upp.

Eller läs den här på Lira.se.

Tags:
,