Ännu en lysande recension

Ännu en lysande recension

Ur Jefferson Blues Magazine 197/2108:

BROKEN BEADS
Homemade
Jajamensan Records HOME001 (42 min.)
Broken Beads är Pauline Ramsby och Bodil Sjöström, två halvunga uvar som haft musiken som hobby ett bra tag och tyckte dom ville göra en skiva, plus komp. Det är inget ”hemgjort” över produktionen, tvärtom är allt mycket proffsigt gjort. Samtliga låtar har de skrivit själva. Bodil har producerat och rattat och mixat ljudet och inspelningarna är gjorde på flera platser. Arren är genomarbetade med gästspel av trumpet och fiol. Pauline sköter det mesta av sången och de båda spelar diverse instrument. Det är mycket americana, en skaplig dos country och några blueslåtar. En skön mix faktiskt. Jag är fascinerad av Paulines röst – så country-amerikansk. Men inte något av det där gälla röstläget, utan en vacker böjlig röst; oftast spröd, ibland kaxig, ibland spetsig. Flera röster i en. Paulines gitarrlir måste lyftas också, hon har ett stort register (inklusive slide).
Jag älskar den här skivan. Så avspänd. Fina texter också. Och stämsången (ibland pålagd) så himla bra. Kan beställas från hello(at)jajamensanrecords.se för SEK 140 inkl frakt. (Även på Spotify etc, men för oss som vill ha en skiva att hålla i är ju det inget alternativ.)

Tommy Löfgren