Jag kräver VAV – vård av vovve

Jag kräver VAV – vård av vovve

Ett viktigt möte blir inställt på grund av sjuk hund. Trist med förlorat möte, men jag blir samtidigt lite glad. Inte för att en hund är sjuk men för att någon använde just den orsaken till att ställa in ett möte.

Få saker är så plågsamma som att se sin hund sjuk, och man lämnar dem definitivt inte ensamma i ett sådant läge. Vi plockar av vår komptid, eller tar semesterdagar för att inte lämna dem i sticket. Beredda på att göra allt för att de ska bli bättre.

Min egen hund Anja har inte mått så bra på sista tiden. På grund av allergier har jag testat nytt foder till henne, färskfoder, men då har hon fått ont i magen. Jag har vaknat på natten, sett henne sitta upp och liksom dra upp huvudet för att lätta på smärtorna. Jag kan utan vidare läsa av henne. Jag har satt mig hos henne, strukit henne på bröstet tills smärtorna lättat lite. Och jag har haft gråten i halsen när jag tänkt på hur utelämnad hon är till att jag ska hjälpa henne.

Att föräldrar VAB:ar och stannar hemma med sina sjuka barn är en fantastisk rättighet vi ska vara rädda om, men jag vill ha en till: VAV- Vård av vovve. För många av oss är hunden en familjemedlem. När de är sjuka måste vi vårda dem.