Sommarjobb: Musikledare på Popkollo

Sommarjobb: Musikledare på Popkollo

popkollo

Jag har fått ett drömjobb där jag kan kombinera musiken med mitt engagemang för jämlikhet. I sommar ska jag vara musikledare på Popkollo.
Så här skriver Popkollo om sin verksamhet:

Popkollo startade med utgångspunkt i att det är betydligt vanligare bland killar än tjejer att spela musik och höras och synas i musiksammanhang. Vi finns för vi vill förändra detta. För att vi inte vill att kön ska göra någon som helst skillnad i musikskapande och vi vet att egenskaper och musikalitet inte är knutet till kön.

Popkollos målgrupp är tjejer 12-18 år. Vi bryr oss dock inte om vilket kön det står att du har i ditt pass eller vad du känner dig som – om du känner att Popkollo är rätt arena för dig så är det det! Vi använder ordet tjej när vi kommunicerar vår målgrupp utåt, det betyder inte att vi förväntar oss att du ska vara på ett visst sätt – och väl på kollo bryr vi oss inte om kön utan lägger all energi på musik och att skapa en identitet kring det.

I höst kommer jag också att arbeta med Popkollo Madame. Då är målgruppen 18-100 år.

madame

Läs mer om Popkollo här.