Kanada 2: Toronto

Kanada 2: Toronto

Har aldrig varit i en stad med så många pågående byggen. Enligt vår guide 130 stycken, alla bostadshus. Mellan de blanka skyskraporna finns låga tegelhus. Det ger Toronto en ganska märklig bild, fylld av framtidstro.

Tips efter endast två dagar.

– Guidad tur i bryggeriet Steam & Whistle. Olika priser beroende på hur mycket öl man vill ha med sig hem. Jag betalade 15 dollar, fick en bra guidning, dricka l på plats och gick därifrån med en 6-pack. (Här bryggs bara en enda sort. någon provning är det således inte. Bara att dricka och njuta)

Bryggeriet är inhyst i den gamla centralstationen, i samma byggnad där loken tvättades. Nu står de bara utanför och är snygga.

– Guidad tur med dubbeldäckare. I Toronto är bussarna ganska skraltiga, men väldigt personliga. Toronto är Kanadas största stad med 2,6 miljoner bofasta i innerstan, hälfetn av dem är födda i et annat land. Vet ingen stad som visat en sådan märkbar stolthet över sin mångfald, (i det uttrycket kan ni också läsa in gay).

– Åk upp i CN Tower, tevetornet som syns över hela staden och som blivit en symbol för Toronto. Vänner åkte så långt man kan komma, 447 meter, hela tornet mäter 553 meter. Den vågade kan betala lite extra och får då gå utanpå tornet (!).

– Hyr bil och åk till Niagara. Nästa blogginlägg.

Tags:
,