Kanada 1: mötet

Kanada 1: mötet

Det är svårt att resa till nya platser utan att jämföra med sådana man redan varit på.

Exempel: När jag var i Vietnam, Laos och Kambodja  hade jag Thailand som referens. Det var dumt. Och visst jämför vi med hemma bara vi åkt över bron för att besöka Köpenhamn? Jag förstår mekanismerna.

Nu är jag i Kanada, jag hade inte så många egna bilder och föreställningar om landet. Så jag jämför med USA. Borta är det stökiga, det extra everything, här råder ett lugn, ett lagom kanske, och jag tror aldrig att jag varit i ett land där människor är så genuint snälla och hjälpsamma.

Stannar med kartan i ett gathörn – någon är där och frågar om de kan hjälpa till.

Beställer på restaurang – någon frågar var vi kommer ifrån, och stannar en stund och pratar. Nyfiken, men berättar också lite om sig själv.

Stannar i en håla – någon kommer fram och berättar att han studerat i Ystad. Och vi får en karta med personliga tips.

Stannar vid en betalautomat – någon kommer fram med en 10-dollarsedel och säger att vi kan ta den.

Svårt att ge recension av ett jättestort land som Kanada, bara efter en dryg vecka. Men en sak är säker, jag har fått mersmak. Så lätt och härligt att vara här. Det vet vi ju, att det är människorna som gör det.

Tags:
,