Att leva livet vi fått

Att leva livet vi fått

”Vi ska hedra de döda genom att glädjas åt livet.”

De vackra orden kommer från Jens Stoltenberg.

Idag är det ett år sedan massakern på Utøya, och bomben i Oslo. Kärlek ska besegra hatet. Norge står samman starkare än någonsin.

Jag tänker ofta att inte ta livet för givet. Utøya har påmint mig. Sorg väcks som bor inuti, över kamrater och familj som inte längre finns. Jag försöker leva så, att ta vara på livet som finns, så gott det går. Så klart slarvar jag också, men den här helgen är en sådan då jag verkligen levt. Bröt upp vardagen, tog bilen i fredags morse och åkte först och hälsade på min pappa som tillbringar sommaren i en husvagn i Vita Sannar, utanför Mellerud.

Sedan åkte jag till min hemstad Trollhättan, där Fallens dagar just börjat. Lyssnade på min bror Kristofer som spelade med bandet Iron Trooper.

Och jag lyssnade på Amanda Jensen och Loreen, den första med mycket publikkontakt, den andra kändes väldigt trött. Tror jag det. Och så fina finstämda Kristian Anntila som fick en knäpptyst publik att tåras, och Timbuktu som fick oss att dansa.

Syster Britta kom, och vi tre syskon tog en öl och mådde gott.

Och jag åt hemlagad mat och nybakt bröd, gick långa långa promenader med min hund och andras i vackra Trollhättan. Såg Åskbollen och drack Bollinger.

Köpte en cykel.

Åkte hem till Stockholm genom ett vackert grönt Sverige. Och gläds åt livet.

Tags: