Cause of Death: Woman

Cause of Death: Woman

Idag lanserar vi Cause of Death: Woman

En journalistisk granskning av våld mot kvinnor. En av tre kvinnor världen över utsätts för fysiskt, sexuellt eller annan typ av våld under sin livstid. Mellan 2010 och 2012 undersökte Karin Alfredsson, Kerstin Weigl och Linda Forsell situationen i tio länder. I varje land träffade de dem som överlevt våldet och de som arbetar för förändring.

Med hjälp av anhöriga kunde de också berätta en dödad kvinnas historia. På www.causeofdeathwoman.com kan du ta del av resultatet. Här finns 150 reportage från USA, Sydafrika, Egypten, Sverige, Pakistan, Mexiko, Brasilien, Kongo, Spanien och Ryssland. Du kan också ladda ned vårt kursmaterial och gör det själv-utställning.

Jag har varit redaktör för sajten.

(Foto: Linda Forsell)