Ett nej blir ett ja till något annat

Ett nej blir ett ja till något annat

Jag har just fått nej till mitt förslag om att skriva en bok om kamphundar. Svaret från Ica bokförlag lyder såhär:

Frågan om huruvida vi ska göra en bok om älskade kamphundar eller ej har nu stötts och blötts flera gånger här på kontoret. Det är med stor vånda som vi nu tackar nej till din bokidé. Jag ber om ursäkt att vi har låtit dig vänta ett tag på beslut. Hade jag fått bestämma hade vi absolut gett ut boken, men nu är det ju tyvärr inte jag som bestämmer.

Resonemanget lyder: Vi är övertygade om att boken i sig skulle bli bra och att många borde läsa den, men vi är tveksamma till att tillräckligt många skulle köpa den. Om man tror att boken kan sälja t.ex. 2 000 exemplar så är vi kanske inte rätt förlag – eftersom vi alltid trycker större upplagor.

Jag har inte svårt att förstå resonemanget. Självklart kan jag gå vidare till annat förlag, men jag väljer att låta idén vila. Och istället riktar jag totalt fokus mot min nästa roman. Ett nej blev ett ja till något annat.

Att jag dessutom fått stipendium från Författarfonden hjälper till … från och med mars kommer jag att nästan-på-heltid arbeta med min nästa bok, fram till och med oktober.