Way Out West är Way Out Bäst

Way Out West är Way Out Bäst

Nyss hemkommen från världens bästa musikfestival: Way Out West.

Varför bäst?

– Det är ovanligt lite fylla, jag såg ingen tendens till våld eller ens i närheten av aggression. Kanske tack vare att:

– Alla ser och hör. De tre scenerna är så bra placerade att alla kan se (sluttande mark etc), dessutom med generösa monitorer att även de som är korta eller valt att sitta ner i gröngräset, eller som befinner sig en bit bort, ser. Även de tre ölområdena är placerade så att man därfrån ser och hör bra.

– Gott om toaletter. Stod aldrig i kö mer än max 3-4 minuter.

– Vatten till alla. Flaskor utan kork delades ut, i dessa kunde man sedan fylla på vatten vid de olika vattenstationerna.

– Snälla funktionärer och vakter. Det var som om de gått en kurs i att vara vänliga och ödmjuka. Här skapades inget onödigt hot. (Tidigare år har ljusskyltar talat om att ”Var snälla mot varandra. Ha roligt.”)

– Brett musikutbud. Från ensamma sköra (och fantastiska) The Tallest Man On Earth, till Prince där ingen av de 32 000 i publiken kunde stå still. Dock saknade jag lite mer av världsmusiken i år.

Ska jag klaga på något, men se det mer som ett önskemål till nästa år, så var det att ljudet var rikigt uselt emellanåt, och då pratar jag bas. Tråkigt också att Björngårdsvillans servering i år gjorts om till en delux-plats. Det vill säga bara för folk som köpt en väldigt mycket dyrare biljett.

Tack Göteborg – vi ses nästa år igen.