MVG och IG till Peruspecialisten

MVG och IG till Peruspecialisten

Resan genom Peru, inklusive att vandra Inkaleden, är en av de allra bästa resor jag gjort. Jag bokade genom Peruspecialisten, som gjorde ett skräddarsytt program till vår lilla grupp på fyra personer. Ladda ner det här: Inkaleden_Titicaca_12dgr

Guiderna: MVG. Kunniga, inkännande och personliga.
Chaufförerna: MVG. Punktliga, lugna och med hög säkerhet. En av chaufförerna svarade exempelvis inte i telefonen när det ringde då han körde.
Program: MVG. Från stadsrundtur i Cuzco, genom höga bergspass i Anderna till att glida fram på Titicacasjön. Dessvärre blev den sistnämnda utflykten något för kort, eftersom vi var tvugna att ta en bil istället för ett flyg (som plötsligt ställdes in) för att komma därifrån, och hinna vidare till Buenos Aires. (Men det var inte Peruspecialistens fel.)
Hotell och hostel: MVG. Ett bevis på att trestjärniga hotell eller hostel kan vara alldeles utmärkta. Rent, bra lägen, fantastiska frukostbufféer och alltid hög tolerans mot oss virriga turister.
Utrustning på vandring: IG. Flera av liggunderlagen läckte, vi låg således rakt mot marken. Inte skönt, och väldigt kallt. (Första natten var det flera minusgrader). Ett av tälten gick inte att stänga.
Vandring:
MVG. De två första dagarna extremt jobbiga, men inte värre än att vi klarade det. Sedan var det en totalnjutning (tack vare att vi gjorde det jobbiga först). Bra upplägg, även om hetsen den sista dagen för att komma till Solporten var lite onödig. Bärare och kock skulle få ett mer än MVG om det fanns.
Kommunikation:
IG. Då menar jag inte tåg och bussar (för de var utmärkta) utan den kommunikation som sker mellan oss resenärer och arrangör. Inför resan var det rent ut sagt bedrövligt. Dåliga på att ringa när jag bad om det, eller svara på mejl. Till och med fakturan fick vi påminna om, eftersom den aldrig kom. Och voucherna, som utlovades 10-15 dagar innan resa, fick jag strax innan vi reste, efter fyra påminnelser. Vårt sällskap på Inkaledenen, berättade också om hur de fått tjata på Persuspecialisten för att få vad de bad om. Så ska det inte vara. Tiden innan resa är också viktig. Man ska känna sig trygg. Det gjorde jag under varje minut av resan då vi väl kom till Peru.