Medan matte och husse reser

Medan matte och husse reser

Att hitta ett tillfälligt hem till sina hundar då man är ute och reser, kan vara ett bekymmer. Ibland kan vänner ställa upp, ibland inte. Då väljer jag hundpensionat. Jag väljer Hundhotellet, strax utanför Rimbo. Hundarna bor i ett rött hus i varsin box på omkring åtta kvadratmeter. Alla hundar har en egen rastgård utanför som är dubbelt så stor. Dit kan de gå när de vill genom en liten lucka. Strax utanför stallarna finns ett gemensamt rasthägn på över 1000 kvadratmeter.

Jag har alltid hämtat hem glada hundar därifrån om än lite trötta …

Så här ser en dag ut på ett hundpensionat
På morgonen får alla hundar på en kort promenad, därefter mat och fräscht vatten.
Luckor till rastplats öppnas efter frukosten. Förmiddagen ägnas åt hundpromenader, tillsammans eller enskilt beroende på individ. Därefter städning. När personalen tar lunch får hundarna vila i sina boxar med rastluckorna stängda. De öppnas igen efter lunchen. På eftermiddagen går en del tid åt att städa, då får någon eller några springa av sig i ett större rasthägn.
 Alla hundar får en kort promenad innan middagen serveras.
När kvällen kommer är det dags att sträcka på benen igen och uträtta sina behov innan personalen säger godnatt och delar ut en nattgodis.

Vad kostar det?
Stora variationer i pris, men räkna med 150-300 kronor per dygn. Rabatt förekommer om man lämnar två egna hundar i samma box. Storhelgstillägg är vanligt, liksom att korttidsvistelser har högre dygnstaxa  än långtidsboende.

Särskilda restriktioner
Ofta krävs att hunden är registrerad, försäkrad och vaccinerad (parvo och valpsjuka). På flera hundpensionat tas inte löptikar emot. Valpar tas emot men miniålder varierad (oftast 4-6 månader).