Jag drömmer om en långsam båt

Jag drömmer om en långsam båt

Minus 10 ute. Snön ligger vit på Söders tak. Jag har mycket att göra. Allt ska ske innan jul. Längtar lite efter att bara umgås, låta tiden gå. Jag drömmer om att glida fram på en risbåt i Kerala, Indien.

Det så kallade Backwaters är förmodligen en av resvärldens bästa upplevelser. I ett dygn (eller mer) bor man på en liten båt tillsammans med en kapten och en kock. Båtarna är allt från relativt enkla men med egen sovhytt och toalett, till mer exklusiva med teve och öppen spis. Båtarna glider sakta i enorma vattenlabyrinter mellan risfält och små byar, flodkanterna ramas in av väldiga kokospalmer och i timmar sitter man i skuggan på fördäck och tittar på vardagsliv.

Om jag var där nu skulle jag sjunga:

I’d love to get you
On a slow boat to China,
All to myself alone.
Get you to keep you in my arms evermore,
Leave all your lovers
Weeping on the faraway shore.

(Frank Loesser)