Mer hippie mindre stadshus

Mer hippie mindre stadshus


Guidad tur i San Francisco. Jag kan den här staden ganska väl, men har aldrig tagit en guidad tur. De kan om de är riktigt bra, göra stor skillnad på intryck. Mina medresenärer är här för första gången.

Vi åker till Civic Center (stadshus). Snyggt men livlöst. Förbi (!) Castro och till Twin Peaks där utsikten är hisnande, det är dessutom en klar dag. Man ser hela bukten. Sen dundrar vi förbi (!!) Haight Asbury och Golden Gate Park. Stannar vid bron Golden Gate och jag frågar om vi inte kan ta vägen förbi Haight Asbury när vi ändå ska tillbaka till stan.

Det gör vi. Men får inte gå av.


Sedan släpps vi av vid Pier 39, en blandning mellan Gröna Lund och Sergelgatan i Stockholm.

För att sedan ägna en halv dag och blåshålet Alcatraz.

Jag tror de flesta är ganska nöjda, men jag tänker tyst att nästa gång är det jag som guidar. Då ska vi stanna länge i Golde Gate Park, dricka te i Japanese Tea Garden, gå på Haight och köpa vinyl och flowerpower-minnen. Ägna halvdagen åt SFMOMA (moderna museet). Vi ska också uppehålla oss i Castro, besöka teatern där det finns en orgel kvar från gamla stumfilmstiden. (Kommer upp ur golvet och spelar på filmfestivaler.) Och vi ska fika på café Flore med stadens bästa sittplatser ut mot Market Street.

Och vi ska prata film och litteratur som speglar San Francisco.

Vi ska skippa stadshuset, Alcatraz och Pier 39. Äta på en av Chinatowns slamriga restauranger och gå på Beatnik-bokhandeln City Lights i North Beach.

Vill ni ha mitt bästa från San Francisco? Varsågoda här.