6 dopp i stan

6 dopp i stan


Hua Hin

Thailands lilla semesterort är en stad med låga träbyggnader och lång strand med skiftande karaktär. Bäst är den alldeles utanför Sofitel. Och i södra änden vid guldbuddhan (Khao Takiap).

Stockholm
Glöm inte att packa badkläder om du besöker huvudstaden sommartid. Mitt i stan finns svalkan. Smedsuddsbadet och Rålambshov vid Västerbrons norra fäste. Långholmens bad (på andra sidan Västerbron) och Fredhälls klippbad.

Sydney
Städernas badstad. Stränderna är välbevakade, och välskötta. Bondi Beach, Cogee Beach och inte närmast men bäst – Manly. Färjan dit förbi operahuset slår allt.


Las Palmas

Förvånansvärt få pratar om Gran Canarias huvudort som resmål. En stad med närmare 400 000 invånare. Stranden heter Las Canteras och är drygt 3 kilometer lång. Betydligt mer spansk känsla än på turistorterna längre söderut.

Dubrovnik
Vackrare än så här blir inte en badstad (förutom Stockholm). Banje heter stranden med tjusig utsikt över den gamla staden med rödfärgade tak.


Valencia
Barcelonas lillasyster skiner med de stora turisthordernas frånvaro. Malvarrosas vita sand nås med spårvagn. Stadsdelen Las Arenas intill bjuder på en alldeles egen värld med tvättstreck mellan husen. Ät paella här!

Tags:
, ,