Dagens strax-utanför-Stockholm

Dagens strax-utanför-Stockholm

Lämna Stockholms innerstad och ta dig till Gustavsbergs hamn, med en egen hantverksby. Här kan man titta in i verkstäder, köpa antikviteter, fynda i butik med andrahandssortering av porslin och göra riktigt fina köp till bra priser från Sveriges många glasbruk.

Gustavberg hamn är en stormarknad i miniformat som andas kreativitet. Bland roströda tegelbyggnader hittar man också restauranger, kafé, konsthall, galleri, hotell och ett porslinsmuseum.

Perfekt söndagsutflykt, och om du har utländskt besök, ta med dem hit. Försäljning finns också av områdets egna konsthantverkare som hyr in sig, och vill man hitta ”en typisk” present från Sverige, så är det här den finns.

Åk dit med SL:

Buss 425, 428,429 från terminalen under Slussen.

Tags:
,