Så väljer jag restipsen

Så väljer jag restipsen

Ibland får jag mejl från läsare, ibland är det redaktörer som undrar.
Hur väljer jag restipsen?

Om man exempelvis ska till Rom, tipsar man verkligen om Colusseum då. Är inte det för uppenbart?

Jag har alltid tipsat med utgångspunkten att jag har en vän framför mig. Om han eller hon frågar om exempelvis Egypten, ger jag de tips jag tror skulle passa honom eller henne. För den person det är. I nya numret av Vi (2/10) bjuder jag på Kairo-tips.

Om en musikintresserad vän står framför mig och undrar vart jag skulle rekommendera att resa blir det Memphis eller Chicago. Förutsatt att personen gillar soul och blues (finns det någon som inte gör det?)

Och ja, jag skulle absolut tipsa om Colusseum i Rom. Tipsen handlar nämligen också om urval. Jag skulle aldrig välja bort Colussuem. Inte om jag aldrig varit i Rom.

Det är naturligtvis lättare att tipsa till platser som är fantastiska resmål, men som få upptäckt, exempelvis Marseille eller Valencia. Betydligt svårare till London eller Köpenhamn.

Jag vet såklart inte alltid vem läsaren är jag skriver för. Vad han eller hon har för intressen. Men jag behandlar er alltid som vänner.

Om jag undanhåller några tips från läsare, håller dem för mig själv och mina närmaste?

Aldrig.