Fundering om tonåringar

Fundering om tonåringar

För andra gången hamnar jag bredvid en trött tonåring på konsert. Igår var det på magiska Jenny Wilson med Tensta Gospel Choir på Dramaten. Den kombinationen. Say no more. Jo förresten, det var nåt så sagolikt bra.

Det tyckte inte tonåringen bredvid som hela konserten igenom satt och läste en tidning. Även när det var mörkt. Vilket fick mig att tänka att det nog var trots, snarare än intresse för det som stod i tidningen.

Förra gången en trött tonåring satt bredvid var på Diana Krall. Då utan tidning men med ett högljutt stånkande.

Jag undrar varför någon släpar med sin tonåring som verkligen inte vill. Biljetterna kostar ju en del, (vill minnas att Diana Krall kostade över 800 kr/st) och de upptar plats för dem som verkligen vill se (båda konserterna slutsålda) Är det för att:

– försöka lära dem nåt om musik?
– ha koll på dem?
– straffa dem?
– visa andra att man har en kulturell tonåring? (Vilket man uppenbarligen inte har)

Hjälp mig gärna ni tonårsföräldar för jag vill gärna förstå.