Bodil väljer: Tre fotoutställningar i Stockholm

Bodil väljer: Tre fotoutställningar i Stockholm

Mycket foto i Stockholm nu. Passa på att se:

King, Queen and Queer, foto Elisabeth Ohlson Wallin. På Armémuseum. Tre regenter tolkas ur ett queerperspektiv. På bilden ovan Drottning Kristina. Snyggt. Förbannat snyggt. (Men jag är bättre modell till drottning Kristina*) Pågår t o m 31 oktober.

– Svenska Nationalparker, foto Claes Grundsten. På Raoul Wallenbergs torg. Pågår t o m 19 september. Sverige har aldrig visats vackrare.

Åter till verkligheten, fotografier från Moderna Museets egen samling. Pågår t o m 20 september. Ett tidsdokument i svartvitt.

* En gång skulle jag och Pauline vara modeller för att gestalta Drottning Kristina och Ebba Sparre. Elisabeth tyckte att jag hade rätt ögon och mun, men att min näsa behövde byggas på. En stajlist fick uppdraget. I fyra timmar knådade han en snok. Som inte blev bra. Vi har skrattat gott åt det där. Bilden publicerades i tidningen Zon. Som tyvärr inte finns längre. Kanske var det näsans fel.