Jazzfesten svänger men fy för burkarna

Jazzfesten svänger men fy för burkarna

blindboys

Stockholm Jazz Festival svänger. Sett fyra band:

Hazmat Modine. Kunde varit bra, för plattan är underbar. Men jag säger så här: Åk hem! Skäms! Kom tillbaka till er publik när ni är ett band, inte en munspelare och sångare som tror han är allt. Repetera, tyck om varandra.

Dr John. Ensam med sin flygel på Stora scenen. Fint, men ibland fastnar han i sitt typiska spelsätt, tar ut svängarna för lite.

Blind Boys from Alabama. Tog säkert 20 minuter innan det började svänga. Då talar vi SVÄNGA. Och vad gjorde ljudmänchan vid mixerbordet? Mickarna ojämna, kanske fick han/hon telefon just som det var viktigt att höja eller sänka.

Little Feat. Den omisskänliga ljudmattan finns där, nu liksom för 40 år sedan då de drog igång. Superproffsigt, kanske lite för proffsigt. Och dålig kontakt med publiken. Eller är det vi som publik som är dåliga?

drjohn

drjohn1

Två tankar:

– Varför sälja öl i burkar? En av de absolut skräpigaste festivalplatser jag någonsin sett.

– Stora Scenen måste vara en av Stockholms vackraste platser för musikevenemang. Nordiska museet bakom. Mmmm.

Bilderna tagna av Pauline Ramsby.

blindboy1

littfeat