Den naggade semestern

Den naggade semestern

Tänk så stolta vi är över fem veckors lagstadgad semester. Vissa har sex veckor, andra sju. Många har, men tar ingen semester alls. Jag talar om alla dessa som trots att de är på ”semester” svarar på mejl, i telefonen, och som har ”lite grejer med som ska läsas igenom bara”.

Jag har fram till denna sommar skyddat min semester som vore den min sista karamell. Stängt av telefon, inte öppnat datorn. (Har gjort det både som anställd och som frilans) Med resultat att folk blir sura (lite) för att jag inte är tillgänglig.

Den här sommaren gör jag som många andra. Jag naggar på semestern. Jobbar till och från, finns på mobilen och på mejlen. Med resultat att jag blir sur när jag inte får tag på andra, de ska ju jobba liksom jag!

Inte kul med dessa tendenser, att semester inte längre är lika med ledig tid. Mer en förflyttning av arbetsplatsen. Och att de flesta faktiskt räknar med att man ska vara tillgänglig.

Tags: