Kolla in Karin

Kolla in Karin

Journalisten Karin Alfredsson har blivit med hemsida. Om Karin vill jag berätta:

Vi delade rum på Blå Kontoret 1995, en frilansgrupp vi båda också var med och startade. (I allra högsta grad levande ännu.) Karin och jag har rest tillsammans i Uganda och Zambia. Hon har inspirerat till mycket. En vän, en kollega en mentor.

Numera skriver hon mest böcker. Böcker om det kvinnoförtryck som pågår runt om i världen och som Karin rapporterat om tidigare som reporter. Läkaren Ellen Elg är huvudperson i böckerna, tidigare har vi fått följa med henne till Zambia och till Vietnam. Böckerna är fiktiva. Men ordet FIKTIV skulle Karin värja sig emot. Hon säger nämligen ”Allt viktigt är sant”.

Så sant.

klockan-2131

Hennes tredje bok ”Klockan 21:37” kommer ut i augusti. Då hamnar vi i Polen. Men läs mer om Karin Alfredsson här. Nu.

Tags: