Film och böcker som skapar ressug – eller inte

Film och böcker som skapar ressug – eller inte

Igår såg jag Gudfadern (igen). Det finns en sekvens där som kan få mig att längta till Sicilien.

Jag läser Ivans återkomst av Tawni O´Dell. Det är en kärv historia. Likväl kan den få mig att sukta efter att sitta på en enkel diner i Pennsylvania.

För några veckor sedan såg jag filmen Australia. Har ingen lust alls att resa down under efter det. En storslagen film men med alldeles för dammig. Australiska turistmyndigheter lär ha plöjt ner mängder med kosing i rullen just för att sätta Australien på reskartan (igen).

Nu arrangerar Tema resor dit, med anledning och i spåren av filmen.

Lycka till.

Själv längtar jag efter nya filmen Cadillac Records. Om blusens Chicago och legendariska Chess Records. Ska snart boka resa till årets Chicago Blues Festival.