Stan är full av julstrutar

Stan är full av julstrutar


En av anledningarna till varför jag reser bort över jul är för att slippa julen. Hemma är den dessutom så förfärligt lång. Att dra till Bangkok, som nu, brukar innebära bara lite jul. För 20 år sedan fanns den knappt. Nu är julen precis överallt. Och fortfarande. I tunnelbanan spelas oavbrutet sånger om vit jul, om renar med röd mule och om att Jesus just fötts fastän ingen sett röken av vare sig det ena eller andra här.

Granar finns i varje gathörn. Men här är granen inget träd. Bara en kon, eller en strut, eftersom själva trädet ju inte finns. Struten är en exotisk symbol för de vinterprydda länderna i norr och är ett stort samtalsämne på gator och nej torg finns inte här. En enda gran som liknade trädet gran har jag sett. Den hängde upp och ner i Hiltons entré.

Nu ska ni inte tro att jag klagar. De får klä hela Bangkok i strutar om de vill. Jag njuter av värmen, av ljuset och att äta sticky rice med mango istället för risalamalta.

Tags:
, ,