Årets sjukaste resa står för dörren

Årets sjukaste resa står för dörren

Alla som ska resa utomlands runt jul – räck upp en hand!

Välkommen ombord på flygplanen fulla av herpes, nackspärr, ryggskott, influensa och migrän.

Där sitter alla vi som sedan slutet av september börjat jobba mot årets värsta deadline. Allt ska vara klart innan jul. Allt ska vara levererat eller undertecknat eller avslutat. Gu’ förbjude om något ligger halvklart eller ännu värre – påbörjat! – innan jul. Stresshormonet kortisol skummar som kolsyra i blodet och när vi lämnar jobbet för att resa iväg sänks halten och sjukdomar och märkliga krämpor slår till.

Jag åker som vanligt till Thailand för att vila. Planet dit är alltid fullt av hålögda bleka människor som sover med öppen mun som medvetslösa. Hostar otäckt och vaknar sneda i hela kroppen. Jetlag är ingenting mot att försöka landa i ett slags normalt tempo.

Jag är inget undantag.

Och jag vill inte verka oförskämd, men alla dessa julfester och glöggbjudningar, min mage orkar inte mer och hur vore det med något kul i januari istället? Ökenmånaden.

Vad ska vi förresten göra i januari?

Jo då ska vi veva igång jobben igen till nästa stora deadline. Innan midsommar.