Äntligen! Ett namn man känner igen bland nomineringar!

Äntligen! Ett namn man känner igen bland nomineringar!

Nomineringarna till Stora Journalistpriset är klara. Till skillnad mot såväl Augustpris som Nobelpris är detta en prisfest där man slipper googla på namnen för att begripa vilka de är. Nåja, lite överdrivet kanske, men Nobelpriset i litteratur har väl aldrig tilldelats en folklig författare precis?

Men nu jublar jag över nomineringen till Stora Journalistpriset: Allas vår Fredrik Önnevall i Kina, i kategorin Årets berättare. Genialisk nominering! Från att vara den enda som står för vettigt innehåll i Packat & Klart till att förmedla bilden av mänskliga öden i såväl naturkatastrofer som ekonomiska dalgångar lyckas han både beröra och göra saker och ting begripliga. En journailst som kan visa värme i allt han förmedlar, och alltid ge perspektivet vad de stora nyheterna har för konsekvenser för enskilda människor.

Jag håller tummarna för att det blir han som också tilldelas priset den 20 november. Och som Årets förnyare vill jag se Eva Landahl. Go for it girl! Du har gjort Aktuellt till folkets nyhetsprogram!