Recension ”Där kärlek sker”

Recension ”Där kärlek sker”

Boken släpps 15 mars men redan nu har jag fått en recension från Bibliotekstjänst. Den gav mig 5/5 och följande:
”Bodil Sjöström, journalist och författare, lämnar med denna bok ett viktigt bidrag till vårt kollektiva minne så att vi som samhälle aldrig ska glömma alla de som levt med hiv och dött i aids eller alla de som vårdat och älskat de människor som hamnat i utmarkerna: fördömda, förtalade, förskjutna. I Där kärlek sker skildrar Sjöström ett stycke svensk nutidshistoria såsom samhällsdebatten, konflikterna mellan organisationer i synsättet på förebyggande arbete eller hälso- och sjukvårdens hållning. Hon varvar de historiska tillbakablickarna med individuella intervjuer, många av dem starka berättelser om sjukdom och ensamhet men också värme, omsorg och kärlek. Kombinationen gör boken exceptionell.”