Bodil

Jag är journalist, författare, ljudtekniker och musikproducent.

Jag arbetar nu som kommunikatör på Riksförbundet Noaks Ark. Den organisation där jag för 32 år sedan började min bana inom kommunikation och journalistik.

Mina tidigare arbetsplatser och uppdragsgivare har bland annat varit TT, Röda Korset, RFSU, Friskis&Svettis och Unizon.

Jag har varit chefredaktör på Vagabond, och redaktör på Ottar och ungdomstidningen Megafon. På tidningen Vi var jag under många år reseredaktör och krönikör.

Jag har också varit redaktör för internationella projektet Cause of Death: Woman.

Som frilansjournalist har jag skrivit för bland annat DN, Svd, Tara, Vecko-Revyn, Aftonbladet och diverse facktidningar. Jag har haft fast uppdrag för TT i nästan 10 år och under drygt 20 år har jag haft uppdrag som för Röda Korset, och bland annat skickats för att skriva om ebolaepidemin i Sierra Leone

Jag är utbildad ljudtekniker och musikproducent och producerar både egna och andras musik. I mitten av april 2018 släppte jag första egenproducerade albumet på egna bolaget Jajamensan Records. Klicka här för att komma till musiken på Spotify. (Finns på andra streamingsajter också.)

På 80-talet var jag med och byggde upp organisationen Noaks Ark, som då arbetade med hiv och aids, (numera bara hiv) jag har också ett förflutet som pressekreterare på Röda Korsets Ungdomsförbund. Och som djurskötare på Skansen och på Västergötlands gårdar. För om sanningen ska fram har jag faktiskt ett yrke till: Jag är utbildad djurskötare.

Tio böcker har jag skrivit, bland annat om Thailand, vänskap, hiv och aids, och om att leva klimatsmart. Min första roman kom ut i augusti 2011 och heter ”Route 66 går till Trollhättan”. Min andra, Happy holiday, kom ut i oktober 2013. Kanske blir det fler …

Jag springer, spelar gärna blues, är hundtokig, gör vinylcoasters och är ständigt åksjuk. På min blogg kan du läsa om det som dominerar mitt liv: hundar, resor och musik.