Bodil

Journalist, författare, ljudtekniker och musikproducent.

Numera mest författare, min senaste ”Där kärlek sker” kom ut i mars 2024. Om den svenska hivhistorien, sedd inifrån. (Läs mer här)

Som frilansjournalist har jag skrivit för bland annat DN, Svd, Tara, M-Magasin, Aftonbladet och diverse facktidningar. Jag har haft fast uppdrag för TT i nästan 10 år och under drygt 20 år har jag arbetat för Röda Korset där jag bland annat skickats för att skriva om ebolaepidemin i Sierra Leone.

Mina tidigare arbetsplatser och uppdragsgivare har också varit RFSU, Friskis&Svettis och Unizon.

Jag har varit chefredaktör på Vagabond, och redaktör på Ottar och ungdomstidningen Megafon. På Tidningen Vi var jag under många år reseredaktör och krönikör.

Jag har också varit redaktör för internationella projektet Cause of Death: Woman.

Jag är utbildad ljudtekniker och musikproducent. I mitten av april 2018 släppte jag första egenproducerade albumet på egna bolaget Jajamensan records. Hösten 2020 kom andra albumet: WOOD med Broken Beads, lyssna här.

På 80-talet var jag med och byggde upp organisationen Noaks Ark, som då arbetade med hiv och aids, (numera bara hiv) jag har också ett förflutet som pressekreterare på Röda Korsets Ungdomsförbund. Och som djurskötare på Skansen och på Västergötlands gårdar. För om sanningen ska fram har jag faktiskt ett yrke till: Jag är utbildad djurskötare.

Tolv böcker har jag skrivit, bland annat om Thailand, vänskap, hiv och aids, och om att leva klimatsmart. Världens sämsta tajming gjorde jag mars 2020 då jag kom ut med guideboken ”New Orleans – musiken, maten, mystiken”. Min första roman kom ut i augusti 2011 och heter ”Route 66 går till Trollhättan”. Min andra, Happy holiday, kom ut i oktober 2013. Kanske blir det fler …

Jag spelar gärna blues, är hundtokig, gör vinylcoasters och är ständigt åksjuk.