De små tingens jul

De små tingens jul

Det regnar ute, det luktar hyacint inomhus. Jag firar jul ensam hemma, Pauline jobbar. Firar och firar, jag bara är. I vuxen ålder har jag mest rymt utomlands på jul. Jag gillar inte tiden. Det är för mörkt ute. I år har december blivit ovanligt mörk eftersom pappa somnat in. Men kanske därför känner jag en sådan tacksamhet för de allra minsta detaljer detta år.

Hyacinterna. De levande ljusen. Jansson till lunch och risgrynsgröt till kvällen.

Hemmagjort julgodis från vänner, fina mössor i fleece har vi också fått – med gitarrer på.

Jag känner mig mer närvarande än någonsin. När jag träffade god vän på frukost häromdagen och fick ta del av hans framtidsfunderingar. När jag köpte lussekatter och pepparkakor från konditori, och fick det i fina prasslande bruna påsar. Att bjuda hem en vän på glögg och kaffe.

Ett fint julkort, bilder från vänner utomlands.

I morgon ska jag se Askungen på originalspråk. Kanske hälsa på vänner med hundvalp. Jag är ledig och gör vad jag vill.

Tacksam för det liv jag har.