Vikten av att ta paus

Vikten av att ta paus

Jag vet inte hur många gånger jag fått lära mig själv att ta paus.

Som om jag inte visste hur viktigt det är.

Som ensamarbetare blir man sällan avbruten. Det kan gå timmar. Man sitter där krökt framför datorn, klämmer ur sig meningar, och tänker bara det här också, sen ska jag …

Ibland kör jag fast. Men istället för att resa mig upp kollar jag Facebook eller Youtube eller annat som bara underhåller.

Men bäst av allt är att gå ut, ett varv runt kvarteret kan räcka, men bäst är att ta en god kopp kaffe, kanske en lång promenad, eller som jag ibland tillåter mig – en tupplur. Det kan låta präktigt, men det händer alltid något då. En ny idé skapas, eller en ny kraft.

När jag sprang ofta och länge kunde jag lösa riktigt stora problem genom att sticka ut på en löptur. Och det finns en förklaring till detta, jag tror den handlar om att koppla ihop höger och vänster hjärnhalva, det görs med diagonala rörelser.

Varför skriver jag detta?

Svar: För att jag ska ta rast nu.

 

Tags: