Uppmuntran och deadline är bästa bränslet

Uppmuntran och deadline är bästa bränslet

Idag har jag träffat min redaktör Mia Thuvesson och min förläggare Cina Jennehov. Jag berättade om den historia som just nu växer fram under mina händer. De gillade den, ja de riktigt sken upp av entusiasm.

Dels för jag valt att behålla karaktärerna Lena och Maggan från förra boken, dels för att berättelsen nu bytt perspektiv och utgår från Maggans inre.

De gillade också den röda tråd, och det upplägg boken har. Jag har skrivit ungefär hälften. De till och med gillade titeln. Jag väljer att inte berätta mer om innehållet eller titeln här, eftersom jag är rädd att det påverkar min historia, om allt för många tycker.

Den lever nämligen ett eget liv och utgår från mötet mellan Maggan och Grace. Det sprakar där. Min redaktör trodde att det jag höll på med var en bra process. Många författare har bestämt sig för intrigen först, och låter karaktärerna mer bli utfyllnad. I min bok är det alltså tvärtom, även om jag såklart har den röda tråden klar. Jag har börjat nysta upp den, men jag vet inte riktigt vad som kommer att ske.

De sa att de inte vill sätta press på mig. ”Jo gör det!” sa jag. Jag gillar att ha deadline, gillar att ha press, att få leverera. Och vi kom överens om en avstämning i början av september. Och gärna då med ett grovmanus.

Det är vad jag nu jobbar mot.

Tags: