Först musik, sedan väcktes karaktärerna

Först musik, sedan väcktes karaktärerna

Första kvällen på mitt Nya Liv började bra. Nina Ramsby kom. Vi kikade på DVD med Bonnie Raitt och lyssnade på Johnny Winter. Vi lekte med två låtar, jag spelade munspel och tyckte det lät uselt. Men det tyckte inte Nina och Pauline. Nina lärde oss spela några av Visorna, med helt nya gitarrgrepp. Det var en riktigt workshop!

Det bästa med kvällen var att Nina satte stopp för mitt eviga strukturerande. Hon sa: ”Vi ska strukturera, men inte än. Nu ska vi leka. Känna oss för vilka låtar vi ska lira.”

Och vi kände.

Morgonen efter gick jag min vanliga långa promenad med Anja. Då tänkte jag på Ninas ord. ”Strukturera, men inte än.” Jag som stressar halvt ihjäl mig med att strukturera upp typ HELA min roman innan den ens är skriven. Och det blir bara ett enda stort hinder eftersom det är en uppgift som dödar hela kreativiteten

Jag strukturerar sen, tänkte jag. Och vips började jag istället tänka på mina karaktärer. De blev levande. Riktigt skojiga, och jag tog fram ett ritblock, penna, sax och foton. Där skapade jag några av birollerna i min bok. Jag gillar dem redan.

Och så har jag träfat Åsa Anderberg Strollo. Vi har gett varandra deadlines (strukturerat). Varannan vecka ska vi lämna 10-20 sidor, som vi läser och ger feedback på. Jag har redan fått 20 sidor av Åsa.

Nu börjar det.