Peru kvar i mitt hjärta

Peru kvar i mitt hjärta

Vi har kommit till Buenos Aires efter en alldeles enastående resa genom Peru. Som det känns nu skulle jag vilja sätta Peru ganska högt upp på listan av bra resländer. Välorganiserat, vackert … mycket mer. Återkommer med utförligare beskrivning.

Att komma till Buenos Aires med nästan 13 miljoner invånare, om man räknar till hela storstadsområdet, är omtumlande. Särskilt som vi mest vistats i småstäder och i bergen då vi var i Peru. Första dagarnas intryck: intensiv stad, svåråtkomlig med otydlig karaktär. Självklart ger jag den en chans.

Och, även om det är oviktigt: Det är en helt annan temperatur här. Vi är vana vid att ha jacka, vantar och mössa på oss. Till och med inomhus har det varit kallt. I Buenos Aires är det runt 10-15 grader dagtid, lite kallare morgon och kväll, men inte i närheten av Perus krispiga klara nätter. Vi sover nu med vidöppet fönster, och tycker att vi hamnat i ett väldigt varmt land.

Den friska luften, de snöklädda bergen, vidderna  … människornas mjuka sinnelag. Det kommer ta tid att smälta Peru. Lämnade lite av mitt hjärta kvar där.