3500 meter över havet

3500 meter över havet

Cuzco ligger 3500 meter över havet. Inflygningen var en av de allra vackraste jag varit med om. Vi är här för att vänja oss vid höjden inför vandringen på Inkaleden. Det är en märklig känsla, ibland är det som om man inte får tillräckligt med luft, går man brant uppför blir man väldigt andfådd. Huvudvärken kommer och går.

Det är kallt på mornar och kvällar, sådär 3-4 grader. På dagen behagligt, omkring 20 grader. Det är stor skillnad mellan att vara i solen eller skuggan.

Att sova i tält kommer bli svinkallt. Vi har köpt mössor, sockor och tröjor av alpackaull. det finns massor av bra affärer att köpa utrustning i för vandringen. Vi ska komplettera lite idag, bland annat med vandringsstavar som många rekommenderar. De måste ha en gummiplopp på sig, annars får de inte användas på Inkaleden.