Thaiböcker inför resan

Thaiböcker inför resan

Very Thai – Everyday Popular Culture
Philip Cornwel-Smith, John Goss (River Books)

Vad betyder Katoey, Sanuk och siffran 9? Varför finns det små dockhus i gathörnen? Varför hänger det plastblommor i båtarnas för och varför är det vattenkrig vid påsk? Denna bok svarar på frågorna vi ställer oss på resan genom Thailand. Finns i välsorterade bokhandlar i Thailand (och på nätet). Vill du köpa denna, eller andra fantastiska böcker om Thailand då du är i Bangkok. Ta dig till Asia Books eller Kinokuniya Bookstores (du hittar dem i varuhusen kring Siam Square.)

Bangkok – bra, bättre, bäst
Hélène Benno (Andersson Pocket)

Liten behändig bok att stoppa i väskan med storslaget innehåll. Hélène (som ni ofta ser på teve, prata om resor) kan sitt Bangkok och sparar inte på de smarta genvägarna, stora som små sevärdheter och de lite udda upplevelserna. Hon lyckas dessutom vara både personlig och varm i det torra konsttycket att skriva en guidebok.

Thailand – mer än sol och stränder
Bengt Lintner och Susanna Asklöf (Bilda Förlag)

Journalisten Bengt Lintner har bott i Thailand sedan 1979. Fotografen Susanna Asklöf bor i Bangkok. Det märks. Få böcker om Thailand andas så mycket kunskap som denna. Tar oss bland annat med till det thailändska familjelivet, till minoritetsfolken och religionen. För den som vill skaffa sig en djupare uppfattning om landet än vad de traditionella guideböckerna gör.

My name Lon, you like me?
Derek Sharron (Bangkok Books)

Thailands svarta baksida är sexindustrin. Om nu någon tvekat på vad de unga flickorna känner inuti, varför de säljer sig, och vad konsekvenserna blir är detta en bok för att bli påmind. Skriven av Derek Sharron som började sälja sig vid 14 års ålder. Det finns flera böcker utgivna med berättelser som dessa. Finns på de flesta bokhandlar i Thailand, men också på www.bangkokbooks.com.