Jag har startat ett band

Jag har startat ett band

Ibland måste man göra saker utanför allvar och karriär. Som att starta ett band. Det må lukta hur mycket femtioårskris som helst, men jag har gjort det. Startat ett band.

Det började med att min fru Pauline skulle fylla 50. Hon är en av Sveriges vassaste sångerskor och kan spela slidegitarr så man svimmar. Hon har inte haft ett band på länge och tjatat att hon vill börja på hobbynivå igen.

Så jag drog ihop kamrater som en gång i tiden spelat. Vi talar om i vår ungdomstid. Vi övade in låten ”Something you got”. Det tog fyra kvällar. Vi var glada som tonåringar. När sedan festen för 50-åringen gick av stapeln spelade vi allt vi kunde. Och gav oss själva i present till Pauline. Namnet på bandet: Need A Nurse. Pauline är sjuksköterska och av åldern att döma på oss som spelar och den värk vi fick i såväl ryggar som fingertoppar var namnet inte bara fyndigt.

Nu ska vi snart repa med Pauline. Vi har ett band. Vi ska till och med göra en studiecirkel av oss. Och jag lovar (hotar?) att ni ska få följa oss här på bloggen.