För oss barnsliga resenärer – Universal Studios

För oss barnsliga resenärer – Universal Studios

Det finns inte en enda felande länk på Universal Studios i Los Angels när det gäller service och underhållning. Ett nöjesfält för oss som älskar film och som fortfarande har barnasinnet i behåll. Och arbetsplats – vi ser filminspelningar också. På riktigt.

På de olika attraktionerna, exempelvis shower med specialeffekter och Shrek i 4D skakar våra stolar då vi flyger, blir det kallt när det är vinterscener, skvätter det vatten när någon nyser. Och om spindlar råkar trilla ner från taket ner på golvet, fladdrar det också kring våra fötter.

När det exploderar smäller det högt och blir extremt hett.

På en tur genom filmhistorien (med eltåg) blir vi anfallna av dinaosaurier från Jurassic park. Med specialeffekter ser det ut som tågets sista vagn slits loss och tåget kränger så man får hålla sig i.

En flygolycka ser riktigt otäck ut.

Men inte bara det: Att fylla på (och tömma) arenor som rymmer flera tusentals personer tar bara några minuter eftersom det är in-och utgångar överallt med extremt vänlig personal som visar vägen. Den som har svårt att hinna med alla shower på en dag får hjälp från personal att planera sin dag. Går man på toaletten och hänger av sig sin väska går det inte att öppna dörren förrän man tagit bort väskan – så man inte glömmer den.

I kön till showen Water World fuktas vi. Inte bara för skoj skull, också för att svalka oss i värmen.

Många tar omvägar för att slippa Universal Studios. Jag åker gärna hit igen. För att väcka barnet i mig. Jag köper det rakt av. Sväller av hamburgare, läsk och rosafärgade jättemarshmallows. Låter mig fotograferas.

Åtminstone i några timmar. Sedan tjuter det i öronen och jag är helt slut. (Och lite äcklad.)