Cykeln som trend

Cykeln som trend


Igår tog Kobra ett grepp om cykeln som trend. Mexiko City ska göras cykelvänligt, arkitekt från Köpenhamn inkopplad. David Byrne cyklar och skriver. Det var kul, men var texterna verkligen bra?

Vill slå ett slag för den bästa cykeltur jag gjort. I Bangkok. Med Arne.

Turen går i små gränder, längs klonger, kanske någon minut på eller över de stora gatorna. Börjar runt Khao San Road, och Grand Palace, förbi blomstermarknaden och sedan över till andra sidan. Du får se det riktigt gamla delarna. Lunch på brygga vid klong, vattenpaus i orkidéodling. En fantastisk resa bland osande kolgrillar, trånga gränder och lantliv.

Arne talar thai och har gjort egna kartor över de annars svårtillgängliga delarna av Bangkok. Hemma i Borås var han den som planerade cykelturerna för stadens brevbärare. Turen i Bangkok tar minst en halv dag. Avslutas med båttur i klongerna.

www.bangkokbybike.com