Konsten att hitta sin egen röst

Konsten att hitta sin egen röst

Jag är 242 000 tecken in i min bok. Ibland tycker jag att det är riktigt bra. Ibland suger det.

Ibland blir jag osäker.
Jag har något att berätta, det vet jag, men kommer det fram? Hur tolkar läsaren mina gestaltningar?Har jag en egen berättarröst?
Ju mer man pratar med människor om litteratur desto rörigare blir det. En del böcker jag får rekommenderade att läsa tycker jag inte alls är bra, ja bra och bra, jag tilltalas inte av tonen. Eller så berör inte berättelsen mig på djupet.
Sådant är naturligtvis djupt personligt.
Mitt i allt tyckande om vad som är bra eller dåligt inom litteraturen ska man försöka hitta sin egen stil. Det är svårt, men också en av de roligaste utmaningar jag haft. Man gör researchen i sig själv.
Jag brukar läsa andra böcker vars berättarmelodier tilltalar mig. För att bli smittad. Jag läser gärna:
– Jenny Diski
– Anders Paulrud
– Margareta Strömstedt
– Susanna Tamaro