Jenny Diski och andra roliga jobb

Jenny Diski och andra roliga jobb

diski-jenny-2-culla-montan-copy

I september ska jag intervjua Jenny Diski. Hemma hos henne i Cambridge. Vid sådana här tillfällen har jag världens bästa jobb. Inte bara för själva mötet, utan för allt det river med sig. Nu ska jag läsa hennes böcker (igen). Kanske ska jag börja röka (igen).

Andra ”roliga” jobb jag gjort (som journalist):

Hemma-hos i Christiania (Vagabond 2005)

– Intervju med Margot Wallström om hennes vän som dog i aids. Gjordes tyvärr i en taxi på väg till Arlanda, inte bästa förutsättningarna, särskilt som jag är åksjuk. Det var det som var roligt. (Insikt 1995)

– Elefantpolo i Thailand (Vagabond 2002)

– Spela en roll. Om att arbeta på sextelefonlinje. (Ottar 1996)

– Ayurvedisk behandling i Kerala, Indien (Vi 2008)

– Varenda intervju i boken Med våra ögon. (1994)

– Thailand efter tsunamin. Mitt i natten gick ett larm om en ny tsunami. (Vagabond 2005)

Motown i Detroit 50 år (TT-spektra 2009)

– Boken Vänskapskoden (Alfabeta 2008))

– Reportage om tjejerna i Botkyrka som för första gången åkte utomlands. Följde med dem på en Finlandsfärja. (Megafon 2000)

– Svenska minhundar i Kambodja (Megafon 1999)

– Presdident Clinton besöker Aids Memorial Quilt (Aftonbladet 1996)

Tags: